1-op-1 SparringHet goede gesprek dat doorgaat en steeds beter wordt ...

Wat het is

In de 1:1 sessies nodig ik je uit om maandelijks een dagdeel uit je bedrijf te stappen en één op één met mij de zaken door te nemen. Persoonlijk én zakelijk. Met wekelijks een korte update per telefoon zodat het gesprek op gang blijft. Intervisie op hoog niveau. Voor starters, groeiers en doorstomers.

Waarom

Omdat je als ondernemer vaak, heel vaak, geregeerd wordt door de waan van de dag. Door de urgentie van alle dagelijkse en praktische dingen die nou eenmaal gewoon door moeten gaan. En wat schiet er dan bij in? Precies: de tijd en de rust voor overzicht en reflectie, voor strategie, voor de lange termijn en voor de vraag hoe het met jou en je bedrijf nu echt gaat.

Overzicht om te bepalen wat jij en het bedrijf nodig hebben en welke keuzes en beslissingen daarvoor nodig zijn. Daarom bied ik deze sparringsessies die erop gericht zijn om te vertragen, zodat je van daaruit weer kunt versnellen. Kwaliteit gaat voor kwantiteit.

Omdat je als ondernemer hoge eisen stelt aan je sparringpartner wil je meer dan alleen een vertrouwenspersoon waar je je hart kunt luchten. Je tijd is het kostbaarste wat je hebt en die tijd moet ergens toe leiden. Anders had je beter iets anders kunnen doen, in je bedrijf, of met je familie of vrienden. Daarom wil je ook op niveau kunnen praten over de inhoud en de ontwikkeling van alle bedrijfskundige kanten van je onderneming.

 • Inzicht krijgen 
 • Overzicht houden 
 • Keuzes maken

Allemaal gericht op ontwikkeling, vooruitgang en resultaat, waarbij het plezier in ondernemen voorop mag staan.

Welke keuzes

Waar we over praten, bepalen we samen. In mijn visie ben jij als ondernemer altijd de spil van het bedrijf. Jij stopt de volle 100% in je onderneming. Maar dan moet het dus ook zo geregeld zijn dat je voldoende terug krijgt. Materieel en immaterieel.

Daarom kan het zowel persoonlijk als bedrijfsmatig zijn. Het gaat om het behalen van resultaat, maar ook om vergroten en behouden van je energie en je plezier. Dán ben je en blijf je op je best, voor jezelf en voor je bedrijf.

Waarom bij mij

Omdat ik als reflectiepartner zowel die zakelijke als de menselijke kant meeneem. Van nature ben ik intuïtief en ik heb jarenlange ervaring met partnerships in allerlei vormen en allerlei verhoudingen. Mijn achtergrond als onderzoeker helpt me bij het vasthouden van de kern waar het bij ondernemen om draait: ‘Hoe gaat het nu écht? En als we dat weten: wat nu?’

Wat ik niet doe

 1. Je krijgt niet elke maand een hand-out voor marketingtrucs van mij (waarmee je "binnen een jaar een ton extra verdient". Marketing is belangrijk, maar is vaak niet de kern van wat er hapert)
 2. Je krijgt niet een vast programma, met allerlei formats of een voorgekookt stappenplan. Het is maatwerk, ik geef je dat wat je op dat moment nodig hebt om vooruitgang te boeken.

Wat ik wel doe

 • Ik duik met jou in jouw verhaal
 • Ik stel vragen en luister goed naar wat je vertelt… en wat je niet vertelt 
 • We bepalen samen de kwetsbare gedeelten in dat verhaal en duiken daar dan in
 • Ik breng in, afhankelijk van wat zich aandient, wat nodig of nuttig is.

Het kan zijn dat....

 1. je financieel fantastisch draait,
  maar dat je het plezier in je werk bent kwijtgeraakt,
  doordat je zelf nog maar nauwelijks ‘op de werkvloer’ komt


 1. je in cirkels ronddraait doordat je steeds meer verdient,
  maar ook steeds meer uitgeeft,waardoor je wel druk ervaart, maar de echte financiële beloning uitblijft


 1. je boordevol nieuwe plannen zit en je eerst helder moet hebben in welke volgorde je die gaat opstarten
  en hoe je dat combineert met je toch al overvolle agenda

" To go fast, you have to go slow "

De grote kans

Voor al mijn klanten geldt: er blijven dingen liggen. Meestal hebben ze zelf al ervaren dat ze daardoor wel eens achter het net vissen. Nét te laat zijn. Of, dat komt ook veel voor: dat je achteraf ziet dat het veel minder tijd had gekost als je eerder stappen had gezet. Maar dat is achteraf. 

Probeer dat maar eens vóór te zijn als jij je hele bedrijf aanstuurt, op koers houdt en je klanten bezoekt.

Dan is het héél fijn om eens per maand volledig uit je bedrijf te stappen met mij, en om wekelijks even de rode draad te bespreken in een conference call.

" Niet in het midden blijven hangen, daar begint het.

Eerst kiezen, dan besluiten! "

Wat mijn hulp jou brengt

Mijn steun zul je vooral ervaren als meer rust. Meer rust in je hoofd, meer inzicht in jezelf en je bedrijf en meer overzicht in je agenda.

Ik kan je ook praktisch helpen, doordat ik je in contact breng met partijen die je verder helpen. Contacten waar je zelf met Google of zelfs een goede assistent niet zomaar uitkomt.

Ik help je met financieel inzicht. Ik heb bij zoveel bedrijven en projecten de verantwoordelijkheid voor de cijfers gehad, dat ik snel kan overzien welke bedragen in jouw geval onlogisch zijn of misschien wel geheel overbodig.

En het mooie is, je kunt je verhaal bij mij kwijt, ook je twijfels. En dat altijd discreet, in vertrouwen.

Ook als het eigenlijk best heel goed gaat. Je bent zelf waarschijnlijk al het type dat maar dóórgaat. Die rotsvast gelooft in de toekomst. Maar ook dan is het fijn om even een keer een klap op je schouder te krijgen. Iemand die erkent, vanuit de inhoudelijke kant, dat het best even lastig was op een bepaald punt. Of iemand die eerlijk reflecteert op een conflictsituatie. Die meekijkt of iets geheel buiten jou om ontstaat, of dat je toch beter een aanpassing kunt doen in je eigen rol. Dat kan soms even zeer doen, maar is soms juist daarom nuttig of nodig.

" Niet alleen woorden, maar ook daden! "

Kun je dit zelf?

Natuurlijk zou je dit ook zonder coaching kunnen. In principe dan hè, want de praktijk is bijna altijd dat het er niet van komt (en dat je het dus in werkelijkheid niet alleen kunt). En bovendien: reflecteren en sparren in je ééntje levert niet hetzelfde op als samen. Nu is het voor mij natuurlijk het moment om te zeggen dat een goede coach altijd zijn geld oplevert. Maar kijk, dát vind ik nou zo’n loze bewering die ik iets te vaak zie langskomen in de wereld van de succesmarketing.

Dus laten we er niet omheen draaien: uiteindelijk gaat het er om dat jij mij terugverdient, materieel of immaterieel. Hoeveel je werkelijk kunt bereiken als je met mij gaat samenwerken, weten jij en ik pas na een middag sparren. En de tijd die nodig is om daarachter te komen, is waardevol, zowel voor jou als voor mij.

Voel je je aangesproken door mijn verhaal? Dan is het boeken van een Inzichtsessie wellicht de juiste keuze. Niet gratis, maar voor € 475,- excl.  btw absoluut de moeite waard.

Ben je daarna overtuigd dat zo’n serie gesprekken precies is wat jou verder zal brengen? Dan boek je het jaartraject.

Mijn aanbod voor jou:

 • Tien livesessies bij mij (regio Emmeloord) of op een locatie waar we discreet en ongestoord kunnen praten, schetsen, de benen kunnen strekken of met de vuist op tafel kunnen slaan.
 • Tussendoor elke week telefonisch contact over de voortgang, zodat we in de flow blijven.
 • Elke sessie combineren we met een lunch of voedzame maaltijd zodat je geestelijk en lichamelijk opgeladen de terugreis aanvaardt. Het zal ons aan niets ontbreken.
 • En heb je tussendoor praktische hulp nodig, mijn netwerk of een extra advies? Die tijd is ingecalculeerd, omdat ik me sowieso terdege voorbereid op elke nieuwe sessie, ook voor praktische dingen.

Doen?

Stuur me een mail of bel. Grote kans dat ik in gesprek of bezet ben, dus ik bel je terug. Als dat gesprek goed klikt en klinkt, bepaal je of je met mij in zee gaat en of je eerst de losse sessie wilt, of meteen het hele pakket.

En wil je wel die coaching maar hoeft het niet per se één op één? Dan kan de Mastermind ook nog een mooi aanbod voor je zijn, met een groepsbinding en toch heel discreet. Kijk maar.

Mijn telefoonnummer is 06 - 51 33 06 01 Mijn mail: arjan@ondernemersreflector.nl