Mastermindgroep

Diepgang en discretie in het kwadraat

Wat het is

Met vier ondernemers elke maand een dagdeel sparren, delen en verbinden. Om als mens en als ondernemer verder te komen dan puur op eigen kracht. Doortastend, eerlijk en verfrissend door de inbreng vanuit diverse sectoren. Hoog niveau, voor ambitieuze mensen. Inclusief wekelijkse conference call.

Waarom

Omdat je de waarde ziet van het delen van ervaring. Omdat veel ondernemers hun verhaal wel kwijt kunnen aan het thuisfront, maar toch zelf moeten uitzoeken hoe ze omgaan met dingen. Omdat het zo enorm dóórwerkt, zelfs als je maar één keer per maand de diepte induikt.

Voor wie

Voor ondernemers die voelen dat hun bedrijf alleen kan doorstomen als zij ook zichzelf blijven ontwikkelen. Die daarom geen marketingcoach zoeken. Geen stappenplan hoeven en hun gouden bergen zelf hebben bedacht… en ook gaan waarmaken.

Voor deze ondernemers is het eenzaam aan de top. Of dat kan het worden. In elk geval gaat jouw ontwikkeling veel sneller als je feedback krijgt, visies uitwisselt en kunt delen, ook datgene wat je lastig vindt en wat kwetsbaar of zelfs pijnlijk voor je is. Zodat je bedrijf ook mee-ontwikkelt. Niet per se groter, maar misschien wel sneller, specifieker, winstgevender, leuker. Dichterbij je ideaalbeeld. Met zo min mogelijk omwegen en door de juiste keuzes, met zo min mogelijk verspilling van tijd, energie en geld.

‘Eerst de goede dingen doen, en dan de dingen goed doen.’

" Eerst de goede dingen doen en dan de dingen goed doen"

Waarom het werkt

Masterminden helpt, altijd. Voorwaarden zijn wel een goede opzet en een coach die voor discretie, vertrouwen en diepgang zorgt. Daardoor weet je dat alles besproken kan worden. Juist die dingen die je niet zomaar met collega’s, werknemers of zelfs met je partner kunt bespreken, Als je voelt dat je je voor een bijeenkomst soms even schrap moet zetten… dan zit je goed. Zeker in de wetenschap dat je je na afloop kilo’s lichter voelt, en zoveel energieker!

Wat is het niet

Het is geen cursus en het is ook geen training. Het is een persoonlijke weg, een traject ten gunste van je bedrijf en een leergang voor jouzelf. We hoeven elkaar niet in alle opzichten geweldig te vinden, hoeven elkaar niet aan handel te helpen en hoeven elkaar niet verplicht te promoten in ons netwerk.

Wat is het wèl

In de mastermind verbinden we vier of vijf ondernemers uit verschillende gebieden en achtergronden met elkaar. Juist omdat er buiten je eigen sector zulke logische oplossingen zijn voor jouw ‘ingewikkelde’ probleem. Juist omdat je elkaar het meeste inspireert als je je af en toe verbaast over de gang van zaken.

  • Het gaat om puur praktische kennis en ervaring. 
  • Over spiegels. 
  • Over ongezouten meningen. 
  • Over gouden suggesties. 
  • Alsof we elkaars beste zakenvrienden zijn, maar dan nog beter. 
  • Pittig, maar vooral: elkaar sterken, bemoedigen, vooruithelpen en elkaars niveau verhogen.

Waarom bij Arjan

Ik ben ondernemer, adviseur en startmotor van projecten. Ik hou van vooruitgang en vernieuwing, maken en bijdragen aan wat er nog niet is, maar wat er wel moet komen.

Daarnaast hou ik van dat wat mensen bezighoudt en beweegt. Vanuit mijn achtergrond als onderzoeker ben ik een sterke waarnemer en erg analytisch, maar qua persoonlijkheid ben ik zeker ook empatisch en intuïtief. ‘The best of both worlds’, zeg maar.

Als gespreksleider houd ik jullie bij de les, vraag ik om je ideeën pragmatisch te ondersteunen en vertaal ik alles naar de praktijk: ‘wat betekent dit inzicht nu voor je volgende stap?’. Daardoor kom je verder, terwijl je denkt dat je “alleen maar praat…”.

Maar ook omdat......

De 1e reden om voor mij te kiezen

Ik geen vast stappenplan aanbied, maar maatwerk & diepgang

De 2e reden om voor mij te kiezen

Voor als je "iets" moet doen, maar niet weet wát?

De 3e reden om voor mij te kiezen

Je verder komt door zelf te groeien

De 4e reden om voor mij te kiezen

Als het makkelijk was, je het al had gedaan

" In the end we only regret, the chances we didn't take "

Heb je twijfels?

Een mastermind als deze doe je inderdaad niet zomaar. Die start IK ook niet zomaar op. Je mag erop vertrouwen dat ik zorg voor het matchen van de juiste mensen. Dat ik zorg voor een discrete werkwijze en een goede sfeer. Je hoeft niet van de daken te schreeuwen dat je met mij werkt.

Praktisch

We komen één keer per maand samen, bij mij in Emmeloord of ergens op een andere locatie. We starten in de middag, zodat je ’s ochtends nog gewoon je lopende zaken kunt afhandelen. Daarna duiken we de diepte in, aan de hand van een onderwerp waar ik je vooraf over informeer, maar waarvoor je geen fysieke voorbereiding hoeft te doen. Alles mag in je hoofd blijven zitten.

Inclusief eten

Ik begeleid de gesprekken, bewaak de rode draad en vraag door. Koffie en thee op tafel, met ruimte voor wat er nog meer op tafel komt. Na afloop praten we nog even samen door terwijl we genieten van een eenvoudige maaltijd. Rond een uur of zes ronden we af en rij je naar huis, met een blije buik, helder hoofd en gesterkt gemoed.

Wekelijks

Wekelijks praten we met elkaar bij via een conference call. Even kort maar krachtig afstemmen, weten wat er bij elkaar speelt en contact houden, zodat we feeling houden met elkaar en onze eigen plannen en toezeggingen. In de praktijk is dit dé manier om ervoor te zorgen dat we de bijeenkomst direct de draad weer kunnen oppakken waar we gebleven waren.

Investering

Je investeert zowel in jezelf als in je bedrijf. De groep blijft klein en vertrouwd, tien bijeenkomsten lang. Na die tijd bepalen we als groep en ieder voor zich hoe we verder willen. Zoek je dan nieuwe sparringpartners? Ga je met elkaar verder? Of zijn er partnerships ontstaan? Alles is mogelijk.

Interesse? Laat je terugbellen, zodat we telefonisch vrijblijvend de details kunnen bespreken voordat je definitief beslist. 

Alternatief

Je kunt ook eerst een InzichtSessie boeken met mij persoonlijk. Kosten: € 475 ex BTW. Ik weet zeker dat dit gesprek al zeer verhelderend zal werken. En jij weet dan meteen ook wat voor vlees je in de kuip hebt.

Of je kunt individueel een maandelijkse sparringsessie inboeken met individueel wekelijks contact. Dan blijf je volledig baas over de agenda van je eigen traject, trakteer ik alsnog op een lunch en blijft alles wat jij deelt, één op één onder ons.