Extra trekkracht nodig?


Vraag mij als interimmer
Heb je een (extra) project op te starten, uit te voeren of af te ronden 

en niet genoeg tijd om alles zelf aan te sturen? 

Huur mij dan in als projectleider en ik zorg dat taken worden opgepakt en uitgevoerd. Hooguit twee dagen per week, planning en prijs in overleg.

Jij bent natuurlijk het hart van je bedrijf en jij brengt de ideeën, de structuur en de vaart erin. Dat heeft je bepaald geen windeieren gelegd, de zaken gaan goed. 

Maar......

  • Op een gegeven moment heb je nog zo’n gouden idee. Een idee dat goud zou kunnen worden.
    Alleen je zit precies op het punt dat je niet nog meer personeel wilt inzetten of aannemen.
  • Het wordt teveel om het allemaal zelf aan te sturen, dit kan je er toch echt niet meer bij hebben;
  • Wat er moet gebeuren is wel nodig, maar je hebt er zelf geen kaas van gegeten en het kost je teveel tijd om je er zelf in te verdiepen;
  • Je krijgt werkelijk ruzie thuis als je nog meer op je bord neemt.

"Blijven hangen is de grootste vijand van elk veelbelovend project"

Hoe los je dat op?

Vaak is er – als het eenmaal loopt – met het bestaande team veel te bereiken. Dat zie je zelf ook wel, alleen die opstartperiode…. die nekt je. Jij hebt er zelf te weinig tijd voor/Want het is duidelijk: je kunt of wilt het niet zelf doen. En in dit stadium zijn de taken te specifiek en te tijdrovend om zomaar als extra ballast op de schouders van je mensen te leggen, dus dat komt ook niet goed…..

Als startmotor

Als interim-startmotor trek ik je project. Brengen we kort en goed samen in kaart wat de ontwikkelingen zijn en waar het wringt of dreigt te gaan knellen of waar je ziet dat het gewoon sneller of beter kan. En vervolgens ga ik van start.

  • Het nodige voorwerk, dingen uitzoeken en bijvoorbeeld het aanvragen en vergelijken van offertes. 
  • Er vervolgens samen over sparren maakt het makkelijk om snel te kunnen kiezen en beslissen. 
  • Daarna zorg ik ervoor dat het er komt en dat het gaat werken.
  • En vervolgens kunnen jij en je team het overnemen en is mijn werk eraan klaar. Ben ik langer nodig dan merken we dat wel.

Je team heeft in dit proces in mij een achtervanger voor vragen, voor de planning en het structurele overleg. Ik bewaak de planning, de financiën en de voortgang en hou jou op de hoogte. Zo kun jij binnenvliegen wanneer het je past. En kun je je eigen dingen doen zolang wij jou er niet per se bij nodig hebben.

Welke thema's

Over welke onderwerpen hebben we het dan? Alles, in de breedte, want in de essentie maakt het niet uit of je huizen verkoopt, een nieuw aardappelras teelt of software laat implementeren. Denk aan grote en kleine projecten.

Marketing & Sales

Personeel & Opleiding

Training & Begeleiding

Processen & Productiemiddelen

Financieel & Administratief

Investering & Software

Cash Flow & Debiteurenbeheer

" If we keep doing what we're doing,

 we're going to keep getting what we're getting so far "

Bonus

Heeft jouw bedrijf met landbouw of met onderzoek te maken?

Dan is het voor jou een bonus dat ik in de landbouw ben opgegroeid en opgeleid. Als onderzoeker heb ik mijzelf bewezen door veel succesvolle projecten en het schrijven van een proefschrift.

Ook hier lag mijn kracht in het combineren van theorie en kennis met ervaring en praktijkgerichtheid.

" Arjan heeft in Crehumus, naast coach en sparringspartner, als interimmer geholpen om de basis van het bedrijf neer te zetten. Hij heeft er voor gezorgd dat zaken waar ik minder in thuis ben en geen lol in heb toch voor elkaar kwamen. Hij heeft subsidieaanvragen en onderzoeksprojecten ingediend en aangestuurd. 


Daarnaast heeft hij geholpen om de website te vernieuwen en systemen te kiezen en in te voeren voor CRM en e-mailmarketing. Het sparren en het meewerken heeft gezorgd voor snelheid, resultaat en meer werkplezier! "

Lees meer over mij op LinkedIn

Wil je mijn hulp?

Dan ben ik de meedenker die alles zal zeggen maar toch niet op jouw stoel gaat zitten. Ik blijf kritisch meedenken en adviseren over elke keuze die er gemaakt moet worden. Want dat is mijn grootste kracht: zorgen dat je keuzes gaat maken en dat we de bijbehorende acties kunnen uitvoeren. 

Dat er dus een goed vervolg aan wordt gegeven. Dat je vooruit blijft gaan. Want blijven hangen in een potentieel gouden idee, is de grootste vijand van elk veelbelovend project. 

En: als jij het kunt bedenken, dan kan een ander het ook. Je hoeft niet de enige in de markt te zijn, maar ‘de eerste zijn’ geeft je wel een geweldige voorsprong!

Interesse?

Bel of mail me voor een korte telefonische kennismaking. Als ik ook geloof in jouw project, praten we verder over offertes, uren en planningen. 

De hoeveelheid tijd die ik kan vrijmaken voor het interim-werk varieert maar is bij voorkeur niet meer dan twee dagen per week en liefst zo kort mogelijk. Bij menig bedrijf blijf ik achteraf sparringpartner voor weer andere belangrijke keuzes, maar dat is voor later. Nu je project. 

Ga je het zelf draaien? Of heb je een startmotor nodig?

Ja, dit zou wel eens het ei van Columbus kunnen zijn!


Bel mij terug